Udgivet i Kaffeblog

Overvejer du kviklån til nyt lækkert kaffeudstyr? Dette skal du være obs på inden du låner

Af Kaffemølle.dk

At være en vaskeægte kaffenørd kan være en bekostelig passion. Når du går på jagt efter de helt rigtige bønner, kværne, kopper og ikke mindst espressomaskiner, kan det blive udfordrende for bankkontoen. Da kan det blive nødvendigt at ty til et lån, for at indfri drømmen. Dét er der både fordele og ulemper ved. Læs med her og lær mere om, hvordan du sikkert finansierer dig til dit næste kaffeeventyr. 

Passioner der koster, men betaler sig selv tilbage i livskvalitet 

Først er det værd at starte ved historiens kilde: Passion.

Passion er det, som gør os til hvem vi er. Passion er det, som driver værket og får os op om morgenen med et lidt større smil, end hvis det blot var en grå dag med trivialiteter på programmet. 

Derfor må passioner også godt fylde i vores bevidsthed og i vores økonomi.

Men når det kommer til økonomi, skal vi være opmærksomme. For passioner taler med hjertet, mens økonomien gerne skal styres med et godt mål af både forstand og køligt overblik. 

Som kaffenørd er det måske ikke nemt, når man går på inspirationsshopping i en super lækker kaffebutik eller på en velassorteret webshop for kaffeelskere. For kaffeudstyr er ikke billigt. 

En god kaffemaskine koster gerne op imod 18.000 kr og dertil må en rigtig connoisseur medregne en god kaffemølle, perfekte bønner i forskellige sorter og fra forskellige varme verdensdele. Måske du endda tager på kafferejser og går op i håndlavede kaffekopper. Det griber om sig med den slags passioner. 

Kort og godt handler det om, at der skal findes nogle penge til drømmene. Her kan et lån gøre forskellen. Men det er vigtigt at træde sikkert og varsomt. 

Kviklån til forbrug er en balancegang - træd sikkert 

Forbrugslån er en varm kartoffel. At spare op, er altid at foretrække. Men ikke alle drømme kan indfries sådan. I de situationer kan mere udfordrende metoder som et kviklån af og til betale sig i b.la. livskvalitet. Détte udelukkende, hvis lånet er foretaget med stor omtanke og et godt overblik. 

Lad dette derfor være en overvejelse til kaffeelskeren: Gå den velovervejede vej. 

Forbrugslån indebærer en række fordele og udfordringer, som lånetageren nøje bør liste op. Hvor gunstigt det enkelte lån er, afhænger af den enkeltes økonomi, evne til at overholde egne aftaler samt lånet i sig selv. 

Der er stor forskel på kviklån. Et vigtigt råd er altid grundigt at læse det med småt grundigt. 

Først bør du overveje, om kaffedrømmen kan gå i opfyldelse uden et lån

Drømme bliver ikke mindre over tid. Og når de går i opfyldelse efter lidt besvær, kan værdien risikere at føles større. Kort og godt elsker du måske din nye espressomaskine højere, hvis den har været lidt længere tid på ønskelisten. Måned for måned har du måske lagt en seddel i sparegrisen. Nu er det tid at slå hul på den og servere dampende varm kaffe. 

Men det hænder, at du må handle hurtigt, for at indhente drømmen. Og hvis sparegrisen ikke er fuld, kan det være lykken værd at tage et forbrugslån.

Herunder er en række forhold, du bør kende til. 

Sammenlign altid kviklån. Her kan flere hjemmesider være til stor hjælp 

Før du foretager et forbrugslån til din espressomaskine eller fine kaffemølle, er et vigtigt tip at sammenligne rækken af forskellige kviklån. 

Et kviklån er ganske kort en type online lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed, blot skal kreditgodkendes og hurtigt kan få pengene på din konto. Deraf kommer navnet kvikt lån. 

Men kviklån udgør også en mindre jungle. Men der er hjælp at hente på en række hjemmesider, der arbejder med kviklån. Du kan her finde en oversigt over kviklån. Via oversigten kan man undersøge forskellige parametre, der gør kviklånet mere eller mindre attraktivt i forhold til andre kviklån. 

Husk altid at undersøge ÅOP, der er en sats for sammenligning af kviklån

Har du hørt om ÅOP. Angiveligt ikke. For flere glemmer det vigtige parameter og fokuserer udelukkende på renten. 

ÅOP er en sats, der samler samtlige omkostninger ved lånet såsom stiftelsesgebyrer og administration. På den måde giver ÅOP et langt mere overskueligt billede af, hvad lånet rent faktisk kan risikere at koste. 

Alfa omega er dit budget, som du må overholde 

Er du en budgethaj? Hvis du er vild med regneark og har din økonomi i et fint system, så kan du måske investere i espressomaskinen og stifte et forbrugslån med lidt større ro i hjertet. For kviklån kræver et seriøst og godt budget, hvis lånet skal være en god oplevelse. 

Lånet vil nemlig få indflydelse på de efterfølgende måneder i din privatøkonomi. Så mens du står og brygger en skøn kop kaffe med perfekt latte art på din nye, skinnende maskine, så betaler du stadig af både på maskinen og selve lånet. 

Et vigtigt råd er derfor at skabe god luft i budgettet og sikre dig, at afbetalingen ikke vil hindre hverken din dagligdag eller andre drømme. 

Spørg også gerne dig selv, hvor god du er til at overholde dine egne aftaler. Et eksempel er, at du har købt den her perfekte espressomaskine. Du har lovet dig selv, at du ikke køber mere kaffegrej de næste tre måneder. Men så får din yndlingshjemmeside den her fantastiske kaffekværn hjem, som matcher dit nye køb. Og du kan ikke tænke på andet. Først minder du dig selv om din egen kontrakt. Men dagen efter synes du, at du også fortjener kværnen. 

Det er en potentiel løbebane, som forbrugslån afføder hos nogle. Vær derfor opmærksom og realistisk. Det er det bedste råd. 

Er du god til at holde overblik eller bedre til at brygge en fantastisk kop kaffe? Så skal du måske kassere kviklånet 

Overblik over både din økonomi og dine ønsker kan føre dig tæt på dine drømme. 

Konklusionen må være, at kviklån kan indfri drømme, men at det er værd at foretrække at spare op. På god gammeldags maner. Grunden hertil er, at opsparingsmetoden giver det bedste, økonomiske overblik.

Men hvis en kaffeelsker derude skulle risikere at overveje et forbrugslån, så er kodeordet "sammenlign", "sammenlign", "sammenlign" og lav et solidt budget. 

Men husk også på, at et kviklån ikke altid er så kvikt. Selve lånet går måske hurtigt, men flere kan have tendens til ubevidst at overse, hvor lang tid det vil tage at betale lånet tilbage.

Find det du mangler på kaffemølle.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 500 produkter fra mere end 74 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 958 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-21 08:56:48.

4
Produkttyper
500
Produkter
38
Brands
74
Forhandlere
958
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.